Hurda Sanat

KİTAPLAR

Hurda Sanat

Hurda Sanat
Dil: Türkçe Yazar: Kolektif Yayınevi: Hurda Sanat (e-dergi) Kategori: Genel Yıl: 2012 Tür: e-kitap

(Sayı 5)

HURDA sanat 5. sayısında yazılımını değiştirdi. Artık daha rahat kullanılabilen bir yazılıma sahibiz. HURDA Sanat, 3 farklı formatta yayımlanıyor bildiğiniz gibi: EXE, PDF ve tarayıcıda gösterme biçiminde. PDF formatında tüm mobil telefonlar ve elektrikli kitap cihazlarında okunabilmektedir. Tarayıcıda gösterme biçiminde ise dergiyi cihaza indirmeden izleyebiliyorsunuz. EXE formatı hem kullanım sürati hem de arka planda çalan müziğiyle bizim tavsiye ettiğimiz yöntem. HURDASanat 4 ay geciktiği için 246 sayfa çıktı. Gelecek sayımız bu kadar kalın olmayacak. Korkmayınız. Ayrıca derginin sağ alt köşesine yerleştirdiğimiz İhlaslı soba görselinden de bu kış gününde ısınırsınız artık.

Müzikli sanat dergimizde bu sayı, dergimizin teknik yönetmeni ve DJ’yi Bilal Altan; Utku Can Koç, Çağrı Uraz ve Lübnan’lı triphopçı Soapkills’ten bir şeyler mixledi. Dinlerken izleyelim: Bu sayıda söyleşi konuğumuz Seyyar Sahne’deki muhteşem performansıyla Oğuz Atay’ın Hikmet Benol adlı karakterini canlandıran Erdem Şenocak oldu. Cihat Duman’ın sorularını büyük bir içtenlikle cevaplayan Şenocak’ın özellikle Seyr-î Mesel ile ilgili çağrınsa kulak vereceğinizi umuyoruz. Çalışmalarını büyük bir hızla devam ettiren Erdem Şenocak’ın Mart programına buradan ulaşabilirsiniz. http://seyyarsahne.com/index2.php

Ayşegül Tözeren, Ahmet Büke’nin Can Yayınları’nda çıkan son öykü kitabı Ekmek ve Zeytin’de Büke’nin kurmaca anlayışı ve anlatım biçimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cihat Duman, küçük İskender’in Sel Yayıncılık’tan çıkan şiir kitabı Bu Defa Çok Fena’dan hareketle küçük İskender’in neden şair sayılmaması gerektiği ile ilgili ilginç tespitlerde bulundu. Şiir ve Ticaret konusu önümüzdeki günlerde çok tartışılacağa benziyor. Bu sayının şair ve yazarları ise şöyle: Mustafa Mortaş, Enes Özel, Ertuğrul Emin Akgün, Cihat Duman, Doğukan İşler, İsahag Uygar Eskiciyan, Arda Arel,Nazlı Hamurcuoğlu, Ufuk Akbal, Meral Forester, Gökhan Yılmaz, Hatice Kontur ve Yağmur Güneş.

Zengin içeriğiyle Görseller Bölümü

Fotoğrafta: İzlanda’yı dolaşan ve şimdi Madagaskar’ı dolaşmaya hazırlanan Avusturyalı Klara Harden ile son 30 yılın en sert kışında sokaklardan bize görüntüler sunan Sancar Dalman var. İllüstrasyon kısmında ise daha çok Asyalılar dikkat çekiyor. Basit ve minimalist eserleriyle Peony Yip, Sevimli çizgisiyle Sheere Chuang, Fantastik ve Çizgi roman tarzıyla Ray Jin, bu sayıdaki dikkat çekici uzak doğulu sanatçılar. Ülkemizden ise daha önce Siemens gibi büyük firmaların eserlerini kullandığı Alperen Kahraman ve gelecek vaat ede genç sanatçı İpek Konak bulunuyor. ABD’den dergimizde eserleri yer alan sanatçılara göz attığımızda Kapak illüstrasyonunun sahibi tecrübeli çizer Steve Burg, karikatür ve fantastik eserleriyle Nick De Spain, eğlenceli karakter tasarımlarıyla ön plana çıkan Zac Retz ve konsept tasarımlarıyla bilinen Mathew Mossman‘ı görüyoruz. Gözlerimizi dünya haritasında biraz daha yakınlara çevirdiğimizde ise Bükreşli sanatçı Sorin Lupu’nun dergimizde özgün portre çalışmaları yer alıyor. Ukrayna’dan da Citetanoi Sceppass’ın fantastik eserlerine bu sayımızda yer verdik. Bunların yanında İranlı Mohsen Masmoei ve İngiltere’de ikamet eden Karvan Swara’nın da güzide çalışmalarını sizlere sunmaya çalıştık. Eyyorlamam Bu Gadar. İyi okumalar.

Benzer Kitaplar

Aktüel Arkeoloji
Önceki Aktüel Arkeoloji
Sonraki XXI
XXI

Yorum Yap